Babka jajowata –Plantago ovata –której surowcem zielarskim są nasiona i łupiny nasienne, jest idealnym składnikiem równoważącym działanie układu pokarmowego. Babkę jajowatą stosuje się zarówno w przypadku biegunki, jak i zaparć, a to wszystko dzięki śluzom zawartym w łupinie nasion, które pęcznieją pod wpływem wody i stymulują perystaltykę jelit, albo spowalniają wydalanie stolca w biegunce poprzez zaabsorbowanie wody. Dzięki tym właściwością jest dobrym surowcem wspomagającym detoksykacje organizmu oraz w procesie odchudzania.
Źródło zdjęcia: https://www.stolicazdrowia.pl/1882/babka-jajowata-wlasciwosci-lecznicze-zastosowanie-sposob-uzycia/
Produkty posiadające ten składnik:
Wszystkie składniki:
Informacje zamieszczone na stronie internetowej nie stanowią profesjonalnej porady medycznej ani instrukcji użycia. W żadnym wypadku treści zamieszczone na stronie internetowej nie mogą zastąpić konsultacji z lekarzem lub farmaceutą. Wszystkie podane ceny są cenami brutto.